Ga naar de inhoud

Rondje Challenge


Gister voor de eerste keer mijn GPS horloge gebruikt tijdens de survivalruntraining. Ik was benieuwd hoeveel kilometers we stiekem afleggen tussen de hindernissen. Hieronder de voorlopige resultaten van deze training in stormachtig weer.
In totaal hebben we 8.73 km gelopen gedurende de training van twee uur. Dit is de bruto tijd. Ik heb niet elke keer dat we uitleg kregen of dat ik moest wachten bij een hindernis het horloge stilgezet. Het ging er mij meer om of ik geen last van het horloge zou hebben bij de hindernissen (nee, dus) en om een eerste indruk te krijgen van de afstand die we lopen.
De training begon met dat we in twee groepen werden verdeeld. Een groep ging per drietal in een kano (vijf kano’s in totaal) en de ander groep ging hardlopend op weg naar het andere einde van de grote plas. Ik zat in de groep die eerst ging hardlopen ((Bewust voor gekozen aangezien we dan stormwind mee zouden hebben op de weg terug. Blijkbaar ben ik in korte tijd een beetje slimmer geworden.)). Na 1,3 km waren op de plaats van bestemming waar niet veel later de eerste kano’s aankwamen en we van plaats konden wisselen. Toen was het onze beurt om de 1 km terug te varen.
Na het kanovaren stond er een lijst oefeningen op het programma om het bovenlichaam verder op te warmen. Toen was het tijd voor de echte trainingsarbeid. We konden kiezen uit een training specifiek gericht op de beginnende survivalrunner of een Challenge. Deze Challenge was voor wedstrijdlopers, gevorderden en liefhebbers. Dat laatste vormde voor Martijn (mijn traingsmaatje van dag 1) de doorslag. Met Dinxperlo (20 december) en de run georganiseerd door onze eigen club in het vooruitzicht besloten we dat het tijd werd voor een echte proef. We gingen het proberen.
Dit werd er van ons verwacht (de hindernissen mochten in willekeurige volgorde):

 • rondje kleine plas
 • 3 stuks apenhang / over de balk
 • 2x waterloo
 • een stuk enteren
 • grote combi
 • 20x push-ups / 20x starjumps
 • 15x lage swingover afgewisseld met 15x burpee
 • rondje kleine plas

En we hebben het gehaald! Soms met hangen en wurgen, en in een enkel geval door bij een hindernis tussentijds wat rust te nemen wisten we het parcours in precies 1 uur te nemen. We gingen van start toen we er 41 minuten van ons totaaltraining op hadden zitten, en dit zijn de verdere gegevens:

 • 00:41 – 00:52 => rondje kleine plas (2 km)
 • 00:52 – 01:29 => alle hindernissen (1 km)
 • 01:29 – 01:41 => rondje kleine plas (2 km)

Daarna was de pijp leeg. Gelukkig gingen we al snel uitlopen en stond de koffie klaar toen we terugkwamen.
~ ~ ~
Iets voor jou, dat survivalrunnen? Kom dan eens een keertje kijken bij Survivalrun Trainingsgroep Arnhem. Of check voor een vereniging bij jou in de buurt.
~ ~ ~