Ga naar de inhoud

Rondje in stukjes

Langzaam kom ik sportief weer tot leven. Na de survivalrun in Oldenzaal van vorige week zondag waar ik met de zenuwen in mijn lijf aan de start verscheen (omdat ik ruim twee weken geheel niet meer aan enige vorm van sport gedaan had) ben ik afgelopen woensdag weer ‘gewoon’ naar de midweekse training gegaan. Het was alsof ik er tijden niet geweest was. Vreemd dat het zo extreem aanvoelt wanneer je maanden op rij twee keer per week op de training verschijnt en dan ineens voor zo’n korte periode verstek laat gaan.

Gelukkig had ik tijdens de training nergens last van gezien mijn toch wel gehavende toestand waarin ik de run van Oldenzaal had afgesloten. Binnen de kortste keren zat ik weer in mijn vertrouwde ritme. En geweldig dat we ook nog eens een groot gedeelte van de training in de kajak mochten plaatsnemen. Heerlijk bij dit week. We sloten af met kajakpolo. Het moet een betoverend plaatje zijn geweest zo tegen de ondergaande zon op het glinsterende water hoorde ik van een trainingsmaatje die foto’s had staan maken.

En gisteren ben ik eindelijk weer gaan hardlopen. De bedoeling was vroeg op de ochtend maar door omstandigheden lukte het pas om rond het middaguur te gaan. Eigenlijk te warm naar mijn zin, maar ik ben toch gegaan. Tegen de wind in richting Huissen en daarna in overdreven rustig tempo terug naar huis. Niet in één ruk, maar eerst 6 kilometer en vervolgens steeds kortere afstanden om op die manier de 10 kilometer vol te maken. Met een beetje de rem erop om te voorkomen dat ik mezelf alleen maar ga forceren door te snel te veel te willen doen.
Bij de Rijkerswoerdse plassen aangekomen besloot ik in een opwelling om een stukje te gaan zwemmen in mijn hardloopkleren om daarna ook nog even wat oefeningen te gaan doen op het fitnessterrein.

Zojuist kwam L. langs met de mededeling dat zij morgen een klimclinic gaat volgen bij ons op de club. Dat bracht mij op het idee om met haar mee te gaan zodat ik zelf wat kan gaan kajakken in de tussentijd.

Ja, sportief gezien kom ik langzaam weer tot leven. Nu eens zien of dat op andere gebieden (zoals daar bijvoorbeeld zijn lezen en bloggen) ook gaat lukken.

2 reacties op “Rondje in stukjes”

  1. hahaha, noem jij 2x per week trainen, extra kajakken, wedstrijden lopen, hardlopen en en-passant even zwemmen ‘weer tot leven komen’?
    Dan ben ik morsdood!

Reacties zijn gesloten.