Rondje mijlenver

Na een sportief weekend (met een Obstacle Runnetje en een Survivalrun) is er deze week verder weinig van sport terechtgekomen. Ik voelde me best moe van de run in Gennep en de voor september ongewone hittegolf vormde een welkom excuus om wat rust te nemen. Maar vandaag op kantoor begon het alweer te kriebelen. De temperatuur was inmiddels naar een aangenaam niveau gezakt en eenmaal thuis heb ik meteen de hardloopkleding aangetrokken voor rondje rennen.

Automatisch liep ik de route die richting ons nieuwe huis gaat. Dat begint zo’n beetje een vaste routine te worden. Met als vertrekpunt het (falliete) Pitch en Put terrein ga ik richting Huissen om dan na ongeveer 3 kilometer rechtsaf te slaan. Alleen klopte de afstand deze keer niet. Of ik las het niet goed. Zo zonder bril blijft het voor mij altijd behelpen met dat tomtom sporthorloge. Zin om even te stoppen zodat ik beter op het display kon kijken had ik niet. Daarvoor liep ik te lekker. Dan thuis maar kijken wat de gelopen afstand zou zijn plus het bijbehorende tempo.

Wat bleek nu het geval te zijn geweest? Mijn horloge was blijkbaar door een recente update aangepast. De eenheid voor afstand stond terug op mijlen in plaats van kilometers. Het verklaarde mijn verwarring tijdens het lopen op de spaarzame momenten dat ik toch op mijn horloge tuurde. De gelopen tijd stond in geen verhouding tot de afgelegde afstand. Tenminste, ervan uitgaande dat de afstand in kilometers was.

Uiteindelijk bleek ik helemaal niet zo langzaam gelopen te hebben. En ook nog eens het tweede gedeelte sneller dan het eerste. Blij dat ik gegaan ben.