Rondje water lozen

Eerste paasdag. Vandaag doen we wat rustig aan met verbouwen en verhuizen. Zal ik van de gelegenheid gebruik maken om een keertje uit te slapen? Nah, zonde van de vrije tijd. Of zal ik eindelijk weer eens naar survivaltraining gaan?

Ik sta in dubio. Maar ik neem geen enkel risico. Omdat ik al een hele tijd niet meer sportief bezig ben geweest lijkt het me beter een rondje te gaan hardlopen.

In ons nieuwe huis staan kacheltjes die de muren en vloer versneld (niet te snel want dat is ook weer niet goed) drogen zodat we niet al te veel vertraging oplopen in de planning. Er staat ook een soort van droger die het vocht uit de muren trekt en in een grote emmer loost. Die moet regelmatig leeg worden gemaakt.

Dus trek ik mijn hardloopschoenen aan en besluit op en neer te rennen in een tempo dat past bij mijn geslonken conditie om het verzamelde vocht te gaan lozen. Het is nog vroeg wanneer ik op pad ga en er zijn weinig andere mensen op de been of de fiets. Terwijl het ongelooflijk mooi weer is.

Ruim binnen de 30 minuten ben ik op de plaats van bestemming. Dat viel erg mee. Ik zet mijn sporthorloge op pauze en ga aan de slag met het leegmaken van de emmer en het voeren van de kippen. Daarna sluit ik alles weer goed af en maak me op voor de 5 km terug naar huis.

Dat gaat minder goed. Al meteen voel ik overal pijntjes. De vermoeidheid slaat snel toe. Binnen de kortste keren is de snelheid er helemaal uit. Gelukkig trekt de pijn na een tijdje wat weg. Ik kan weer genieten van het lopen.

Thuis aangekomen doe ik nog een goede cooling down. Daarna douchen gevolgd door een uitgebreid paasontbijt. Heerlijk!

Nu blijven volhouden om regelmatig te gaan rennen zodat ik binnenkort ook weer de survivaltraining aandurf.

~ ~ ~