Ga naar de inhoud

Stroomversnelling

Het blijft iedere keer opnieuw weer vreemd hoe je leven plotsklaps in een stroomversnelling is geraakt zonder dat je de overgang daadwerkelijk gemerkt hebt. Nu een jong stel serieus belangstelling toont voor het huis van de overleden broer van I is het zaak alles goed af te ronden voordat de akte passeert op 7 oktober. Daar komt heel wat bij kijken kan ik je vertellen.

Tegelijkertijd kregen we te horen dat het voor de verkoop van ons eigen huis erg verstandig is om ons aan te sluiten bij de NVM Open Huizen dag die op 1 oktober gepland staat. Hadden we wel ooit overwogen maar niet serieus werk van gemaakt. Concreet betekent dit dat ons huis snel op Funda moet komen en daarvoor zijn weer foto’s en/of video’s nodig die representatief dienen te zijn om potentiële kopers naar ons huis te lokken.

Er is een voorlopige afspraak gemaakt dat we 24 september denken klaar te zijn om de fotoploeg te ontvangen. ‘Denken is niet genoeg’ zeurt een stemmetje in mijn hoofd.

Gelukkig ligt er momenteel niet veel werk te wachten met betrekking tot het nieuwe huis waarvoor we de sleutel pas volgend jaar februari in handen krijgen. Het belangrijkste is dat we de komende dagen een hypotheek weten af te sluiten. Daarmee hebben we bewust tot september gewacht in verband met de geldigheidsperiode. Te vroeg aanvragen betekent namelijk dat we moeten verlengen. En verlengen kost geld. Te lang wachten brengt echter andere risico’s met zich mee.

Je zou bijna vergeten dat aanstaande zondag voor mij het survivalrunseizoen in Gennep losbarst. Na een jaartje intensief trainen en enkele runs gelopen te hebben op recreatief niveau heb ik voor dit seizoen een wedstrijdlicentie aangevraagd. Een test op ons eigen terrein om te zien of ik er goed voor sta heb ik vorige week naar tevredenheid volbracht. Ik zou in staat moeten zijn om zo’n run in een redelijke tijd uit te lopen en mijn polsbandje te behouden, waarbij vooral dat laatste het belangrijkste doel zal zijn. Want zonder polsbandje (wordt afgenomen door de jury bij een hindernis wanneer je iets niet goed doet) krijg je een berg extra straftijd. Niet dat ik voor een hoge notering in het (50-plussers) klassement ga, maar ik wil ook niet helemaal onderaan eindigen.

Met bovendien een Family Obstacle Run in Nijmegen op de zaterdag die ik met onze dochter en kleinkinderen loop gaat het aldus een druk weekend worden. En dan wordt er verder van me verwacht dat ik voldoende tijd reserveer om te studeren. De deadline om een examen te doen verloopt op 21 september. De inschrijving moet nog plaatsvinden.

Dit alles leek een maandje geleden zo ontzettend ver weg.

6 reacties op “Stroomversnelling”

Reacties zijn gesloten.