Ga naar de inhoud

Superman

Op Runner’s World kwam ik een artikel tegen met daarin oefeningen voor versterking van het bekkengebied

om de stabiliteit, de kracht en het uithoudingsvermogen te leveren om goed heuvelop te lopen, naar de finish te sprinten en kilometer na kilometer efficiënt te blijven bewegen. Met een sterk bekkengebied volgt de rest vanzelf.

Alleen toen ik ze deze week wilde uitproberen had ik soms moeite om op basis van de tekst te begrijpen hoe ik ze nu eigenlijk moest uitvoeren. Daarom maar eens op YouTube gezocht naar voorbeelden en dat werkte verhelderend.

Dit zijn nu mijn nieuwe oefeningen die ik via de Zen Habits methode van Leo Babauta onderdeel probeer te maken van mijn dagelijkse routine.

Superman

Brug

Metronoom

De plank, beenhef

De plank, zijwaarts

~ ~ ~

De achtergrond bij deze serie blogposts over Zen Habits – Mastering the Art of Change door Leo Babauta en mijn eigen vorderingen met betrekking tot het voortaan dagelijks uitvoeren van rek- en strekoefeningen zijn hier te lezen.

~ ~ ~

8 reacties op “Superman”

    1. Voorlopig bouw ik het voorzichtig op om het leuk te blijven vinden. Maar het is wel de bedoeling dat ik enkele keren per week wat steviger ga oefenen. Het bevalt me goed.

    1. Het was dus de brug die ik finaal verkeerd bleek te doen op basis van de tekst alleen. Pas toen ik op youtube ging zoeken zag ik hoe het echt moest. Dat was nogal een verschil.

  1. Haha… en zo doe je dus ongewild aan yoga 🙂 Wel handig zo, you tube, als je de oefeningen nog nooit hebt gedaan.

Reacties zijn gesloten.