Tegen beter weten in

Mijn zomervakantie is zo goed als voorbij. Slechts enkele dagen voordat ik weer naar kantoor mag. In die dagen heb ik nog heel wat te doen. Ze zullen dus voorbij vliegen. Net zoals de afgelopen vakantiedagen. Waarin ik ook veel gedaan heb.

De grootste klus is wel die van het opruimen van mijn studeerkamer. Die stond vanaf het moment dat we hier naartoe zijn verhuisd helemaal volgestouwd met spullen die niet weg mochten maar ook nog geen vaste plaats hadden gekregen.

Eerst werd heel de kamer leeggehaald van spullen die er niet thuis hoorden. Die verhuisden we richting schuur of naar de digitale marktplaats. Toen zocht ik alle boeken op die her en der door ons huis en op zolder zwierven. Dat waren er stiekem toch meer dan gedacht. Ik sorteerde ze grofweg op fictie en non-fictie. Later ga ik nog wel een keer verder uitzoeken wat een betere indeling is.

Daarna gingen we met de planken die we van oude kasten hadden bewaard of uit resthout op maat hadden gezaagd nieuwe kasten in elkaar zetten. Dat duurde langer dan gedacht maar het resultaat was naar behoren.

Als laatste moesten alle boeken verdeeld worden over de beschikbaar gekomen kastruimte. Dat lukte aardig. Ik hield niet al te veel boeken over. Die moeten binnenkort nog een plekje zien te krijgen. Wat helaas alleen kan door andere boeken eruit te werken. Want ondanks de extra meters plank kom ik toch ruimte te kort.

Kortom, mij ontbreekt nog steeds de ruimte om al mijn boeken uit te stallen en verder heb ik binnenkort weer weinig tijd tot mijn beschikking om te lezen.

En wat doet deze blogger? Inderdaad, tegen beter weten in een bestelling plaatsen voor twee nieuwe boeken. Ik zal mijzelf wel nooit gaan begrijpen.

Dit is één boekenwand. De ander is aan de rechterzijde.

2 gedachten over “Tegen beter weten in

  1. Wat een heerlijk plaatje, boekenplanken vol met echte boeken. En wat is tijd inderdaad af en toe frusterend. Zo veel plannen in zo weinig beschikbare tijd. Lezen vereist ook nog eeens en zekere rust. Dus schiet het er in de dagelijkse sleur van verplichtingen toch gauw bij in. Maar alleen al de aanblik op de boekenkast moet al een tevreden gevoel brengen, lijkt mij.

    • De aanblik geeft zeer zeker een tevreden gevoel. Ik ben nu bezig met de laatste restjes ‘rommel’ op te ruimen zodat mijn studeerkamer weer lekker overzichtelijk is en een stuk leger (zoals ik het graag heb). Nu nog een comfortabele leesstoel uitzoeken en dan is het helemaal af. En die tijd, die maak ik vanzelf vrij. Kwestie van prioriteiten stellen.

Reacties zijn gesloten.