Ga naar de inhoud

Tekenen van beschaving

Ze hadden er zin in. Allemaal hun best gedaan de afgelopen week. Maar nu was het vrijdagmiddag. Het weekend stond voor de deur en duurde tot dinsdag want maandag was het een vrije dag. Ideaal voor een tripje naar Nederland. Zuipen, hoeren en snoeren. Dat was het motto. Voor mij in de wachtrij stonden ze luidruchtig plannen te maken. Overvloedig getatoeëerd en roodharig. Spierwitte Britse eilandbewoners op weg naar pretpark Amsterdam. Met het zuipen waren ze in het vliegtuig al begonnen. De stewardessen hadden moeite gehad om hen duidelijk te maken dat seksuele intimiteiten niet op prijs werden gesteld anders was het hoeren en snoeren ook al ingezet.

Daarvoor moesten ze toch echt op de Wallen zijn. Nog enkel de paspoortcontrole passeren. Jammer genoeg werd hun weinige geduld op de proef gesteld door een keurig gekamd gezin uit minder geciviliseerde contreien. Met vier paspoorten in de hand stond de man nederig de uitgebreide bevraging door de douanebeambten te ondergaan. Aan zijn andere hand een jongetje. Af en toe keek het heimelijk achterom naar de horde hooligans die in zijn nek stonden te hijgen. De gesluierde vrouw met baby in draagzak kroop dichter tegen haar echtgenoot. Steeds luider werden er door de wachtenden oplossingen geboden hoe om te gaan met deze spelbedervers, waarbij het openen van een tweede loket wel het meest onschuldige was. Uiteindelijk werd het gezin onder begeleiding van twee bewakers en instemmend gejoel afgevoerd naar een klein kantoor waar de ondervraging zou worden voortgezet.

Nu ging het vlotjes. Al snel stond de groep eilandbewoners buiten te schreeuwen om een taxi. Nog slechts een kwestie van tijd voordat de slachtoffers van de seksindustrie een volgende golf verkrachtingen zou ondergaan. Mijn trein had een vertraging van slechts enkele minuten. Dat viel dan weer mee.