Ga naar de inhoud

The Future is Now

… deur voor mij open. Mijn mond viel open van verbazing. Veel had ik er al over gehoord, maar tot nu toe had ik altijd gedacht dat het propaganda was. Niet dat men daadwerkelijk al zover was.

“Nou, wat vind je er van? Indrukwekkend, niet?” De verwondering moest van mijn gezicht af te lezen zijn. Ik stamelde dat ik het niet verwacht had. De PR-vrouw begon te lachen.

“Kom,” zei ze, “laten we het eens van dichterbij bezien.” Ze nam me mee naar de voorste capsule van de eerste rij. Het grootste gedeelte was niet doorzichtig, maar aan het hoofdeinde kon men naar binnen kijken. Toen ik me voorover boog zag ik een jonge vrouw liggen. Het was moeilijk uit te maken of ze sliep of verdoofd was.

“Ze worden allemaal kunstmatig in slaap gehouden,” gaf de PR-vrouw aan. Alsof ze m’n gedachten geraden had. “Klopt,” liet ze er op volgen.

Ik keek haar nietszeggend aan. In de stilte die volgde was alleen het licht zoemende geluid van de generatoren hoorbaar. Aan het eind van elke rij, zo’n vijftig capsules lang, stond er eentje opgesteld.

“Vijfenvijftig capsules om precies te zijn. En vijfentwintig rijen. Alleen al in deze kamer. Op elke etage hebben we vijftig kamers. Dit gebouw bestaat uit twintig verdiepingen.” Haast mechanisch was haar opsomming.

Terwijl ze verder ging met deze uitleg liep ik gedachteloos tussen de rijen. Mijn rechterhand liet ik over de capsules glijden. Zoals ik vroeger altijd gedaan had bij alles waar ik aan voorbij liep. Een tic die ik nooit ben kwijtgeraakt.

Af en toe keek ik naar binnen. Overal dezelfde jonge vrouw als in de eerste capsule. Het enige verschil was de bolling van hun buik. Hoe verder ik naar achter liep in de helder verlichte kamer, hoe boller de buik. Tot barstens toe. Ik hoorde de PR-vrouw mij vanachter naderen.

“Er is een toenemende vraag …

Nigeriaanse ‘babyfabriek’ met tienermeisjes opgerold

ANP/Redactie − 01/06/11,

De politie van Nigeria heeft in de stad Aba een ‘babyfabriek’ opgerold waar tienermeisjes werden gedwongen om kinderen te krijgen. De baby’s waren waarschijnlijk bestemd voor mensenhandelaars en rituelen. Dat meldden de autoriteiten vandaag.

‘We hebben 3 dagen geleden 32 zwangere meisjes gered en de eigenaar van het pand gearresteerd’, aldus de politiechef van de zuidelijke deelstaat Abia. De opsporingsdiensten werden getipt over de locatie waar de meisjes in de leeftijd van 15 tot 17 jaar vastzaten.
Enkele van de meisjes vertelden onderzoekers dat ze hun kinderen konden afstaan voor een bedrag tot 30.000 naira (ongeveer 133 euro). Volgens het Nigeriaanse bureau tegen mensenhandel (NAPTIP) brengen baby’s uiteindelijk tussen de 1300 en de 4400 euro op.
Boerderijen

‘Kinderfabrieken’ zijn niet ongewoon in Nigeria. In 2008 werd een vermeend netwerk van babyfabrieken opgerold. In de lokale pers worden ze ook wel ‘boerderijen’ genoemd. Volgens NAPTIP is kinderhandel en mensenhandel een groot probleem in het West-Afrikaanse land.

Handelaars kopen kinderen van hun familie, waarna die te werk worden gesteld op plantages, in mijnen en fabrieken of als huishoudelijke hulp. Andere kinderen komen in de prostitutie terecht. In sommige gevallen worden ze zelfs gemarteld of gedood tijdens rituelen voor zwarte magie. NAPTIP ziet dat ook illegale adoptie in opmars is.

Volgens de VN-organisatie Unesco is mensenhandel na fraude en drugshandel de meest voorkomende vorm van criminaliteit in Nigeria.

2 reacties op “The Future is Now”

Reacties zijn gesloten.