Ga naar de inhoud

Upp app

Of ik eens kon kijken voor een stappenteller. Een app welteverstaan. Voor op de iPhone. Liefst ook nog met opties voor het bijhouden van aantal uur geslapen en wat je zoal gegeten hebt door de dag heen.

Ik kwam na wat speur- en vergelijkingswerk uit bij Up van Jawbone. Om beter inzicht te krijgen in het gebruiksgemak van deze app besloot ik ‘m eerst maar eens op mijn eigen mobieltje te installeren. Daarnaast leek de optie om te zien wat de voedingswaarde is van datgene wat je allemaal naar binnen werkt wel iets waar ik me meer in wilde verdiepen. Hoewel ik het idee heb goed bezig te zijn op sportief gebied kan ik volgens mij nog een hoop verbeteren voor wat betreft gezonde voeding.

Toch wel schrikken wanneer ik mijn lunch vanmiddag wat meer in detail bekijk. Vooral de mosterdsoep scoort ontzettend laag. De boosdoener is de hoge concentratie Natrium. Iets wat trouwens bij veel meer produkten het geval blijkt te zijn. Morgen eens zien of er wat gezonders op het menu staat.

Ook op het gebied van beweging tijdens het werk scoor ik niet bijster goed. Ik had het aanbevolen doel van 10.000 stappen per dag overgenomen, maar ik kom niet echt in de buurt. Misschien toch eens overwegen om na de lunch een stukje te gaan wandelen?

En zo geeft de app nog veel meer nuttige (en vaak confronterende) feedback op allerlei gebied waarmee je vrij bent te doen wat je wil. Kwestie van doorklikken of af en toe een vraag van de zogenaamde Smart Coach beantwoorden. Je wordt er niet slechter van. Zeggen ze.