Verjaardag met oliebollen

Een collega van mij viert zijn verjaardag op 31 december. Dat lijkt me vreselijk. Als je tenminste iets om verjaardagfeestjes geeft. Wie zou er komen komen op de laatste dag van het jaar wanneer je geacht wordt gezellig met familie het oude jaar uit te luiden? En zou iemand nog ruimte hebben tussen de oliebollen om een stukje gebak naar binnen te schuiven?

Vandaag ben ik jarig. Het is 27 september en ik had gebak op kantoor kunnen trakteren. Maar ik had een voorgevoel, en ja hoor, zo rond 11 uur kwamen ze voorbij met oliebollen. Omdat we op de laatste dag van het financiële jaar zitten. Dat jaar eindigt bij ons in september, niet december. Eigenlijk is komende maandag officieel de laatste dag, maar zoals ik dus goed had voorvoeld, had het management de vrijdag gekozen om op oliebollen te trakteren. Iets wat al jaren traditie is bij ons op kantoor. Net zoals op iedere laatste vrijdag van de financiële maand bij elke koffiehoek een fruitschaal wordt neergezet.

En aldus kreeg ik toch een beetje in real-life mee hoe het is om op de laatste dag van het jaar jarig te zijn. Hoewel, thuis kreeg ik het verwijt waarom ik niet een stukje gebak had geregeld. Ik moest bijna kokhalzen toen ik er aan dacht. Want we hadden niet alleen heel wat oliebollen op kantoor weggewerkt, ook de nodige appelbeignets vroegen erom verorberd te worden. Zonde om weg te gooien (of mee naar huis te nemen…).