Ga naar de inhoud

Verkocht?

Amper twee weken nadat ons huis op Funda te koop werd gezet lijkt het alsof de zaak al beklonken is. Vorige week vrijdag en afgelopen maandag zijn er kijkers geweest die beiden op dinsdag gelijktijdig met een bod kwamen. Ook nog eens voor hetzelfde bedrag. Omdat dit blijkbaar de procedure is kregen ze van onze makelaar te horen dat er slechts met één partij verder onderhandeld kan worden, en of ze daarom binnen 24 uur met een eindbod zouden willen komen.

Dat eindbod hebben we deze avond van allebei de partijen binnengekregen. Ditmaal niet gelijk qua bedrag maar het ontliep elkaar niet veel. Het kiezen werd voor een groot deel makkelijk gemaakt aangezien er bij één bod geen aanvullende voorwaarden werden gesteld en men akkoord ging met de datum waarop wij pas uit ons huis willen in verband met de verbouwing aan ons nieuwe optrekje. Dat bod is het dan ook geworden.

Onder voorbehoud van bedenktijd en het afsluiten van een koopovereenkomst kunnen we concluderen dat al het werk om ons huis presentabel te maken z’n vruchten al ruimschoots heeft afgeworpen. Iedereen gaf dan wel aan dat we ons geen zorgen hoefden te maken over de verkoop en daarvan waren we zelf ook wel overtuigd, maar het blijft toch een spannende onderneming. Ik ben blij dat het zo vlotjes gegaan is.