Ga naar de inhoud

Voorbeeld

Als een fazant in het open veld. Zo voelde ik me deze avond. Ik rende mijn inmiddels gebruikelijke rondje over de wegen onder de rook van Arnhem-zuid. De regen viel gestaag uit de almaar grijzer wordende hemel. Met grote teugen ademde ik de zuurstofrijke lucht in. Regendruppels vielen op mijn uitgestoken tong. Ik at en proefde de lente. Het gaf me energie die me nog sneller deed lopen. Tenminste, dat dacht ik. Mijn running app dacht daar anders over. Elke afgelegde halve kilometer temperde ze mijn euforie door op neutrale toon te melden dat ik weer iets langzamer liep dan de vorige vijfhonder meter. Wat mij elke keer weer harder deed lopen. Zonder dat het enig effect had.

In de verte zag ik de fazant nog steeds op zijn plekje zitten. Midden in het veld. Om hem heen drie bruine hennetjes druk bezig in het malse gras. Misschien moest ik een ander voorbeeld nemen. Ik keek om me heen. Misschien wel geen. Gewoon hard gaan lopen. Zonder voorbeeld.

Het lukte. Een halve kilometer. Totdat de emotieloze stem me terug bracht in de realiteit. Het was lente. Maar nog geen zomer.

~ ~ ~

4 reacties op “Voorbeeld”

  1. Ik wil graag weten of ik ‘op schema’ loop, maar inmiddels heb ik die app inderdaad verwijderd. Zodadelijk (het is nu zondagochtend) ga ik lopen met alleen muziek op mijn hoofd en een nieuwe app die wel de afgelegde afstand doorgeeft maar niet de tijd. Dat kan ik later wel aflezen, maar zo word ik minder ‘gestoord’ tijdens het lopen. Eens zien of dat bevalt.

 1. graag gelezen
  op het sterretje geklikt
  geen idee wat het betekend eigenlijk

  ik lees al vaker en vaker hier.
  Je hebt een sfeer in je schrijven die zeer relaxt overkomt……..Mooi

Reacties zijn gesloten.