Vrijdag, 10 november 2023

Ik ben moe. Al vanaf dat ik teruggekeerd ben uit Zweden voelt het alsof mijn energieniveau constant op ‘laag’ staat. Ooit had ik een Garmin horloge die dat ook keurig aangaf, nu blijft het bij een gevoel. Het is niet dat ik me ziek of zwakjes voel, eerder dat ik gewoon geen zin heb om dingen te doen (lezen, hardlopen, klussen rondom huis). Ik ga er maar vanuit dat het iets tijdelijks is en stilletjesaan vanzelf verdwijnt.

Hoe dan ook, na het ontbijt deze ochtend besloot ik tegen beter weten in verder te lezen in De slinger van Foucault van Umberto Eco. Lang hield ik het niet vol. Om het toch bij lezen te houden pakte ik Trefpunt Plato. Een filosofische reisgids door de antieke wereld van Klaus Held. Op de een of andere manier beviel me dat beter. Ik moest wel wat terugbladeren in het vorige hoofdstuk waar ik gebleven was om er weer een beetje in te komen maar als snel vervolgde ik mij weg op deze filosofische ontdekkingstocht.

In de namiddag ruimde ik de keuken op. Onze oudste kleinzoon zou langs komen om te helpen met het bereiden van het avondeten. Het is een nieuwe traditie nu hij onlangs van opleiding veranderd is en kok wil worden. Iedere vrijdag laat hij ons zien wat voor nieuwe kookvaardigheden hij zich heeft aangeleerd terwijl Inge haar opgedane kennis en ervaring met koken deelt. Het is dan wel zo fijn als de keuken volledig aan kant is voor deze wekelijkse kooksessie.

Ondertussen was Inge de hort op om nog wat nieuwe kippen te scoren. We zijn er nu een aantal verloren in de afgelopen weken. Waarschijnlijk aan vogelgriep hoewel dat nog steeds niet helemaal duidelijk is. We hebben ontlasting van enkele zieke kippen, en ook nog eens de laatst overleden kip zelf bij de dierenarts gebracht, maar een eensluidend antwoord waar ze aan overleden zijn blijft uit.

Op Marktplaats heeft ze een nieuw adres gevonden om onze overgebleven haan en twee kippen van nieuw gezelschap te voorzien. Tegen de tijd dat ik klaar was met de keuken en onze kleinzoon wilde gaan ophalen kwam zij thuis met de nieuwe aanwinst: twee bruin-witte kippen.

Het avondeten samengesteld door Inge en onze kleinzoon was deze week weer van een uitmuntende kwaliteit. Nadat ik hem naar huis had gebracht heb ik ’s avonds nog wat muziek geluisterd en een film (niet helemaal tot het einde) gekeken op Netflix want ik viel bijna in slaap in m’n stoel. Dus verstandig geweest en naar bed gegaan.