Vrijdag, 11 januari 2013

Fuck de lezer, zei ik gister. En schreef een megalange beginzin. In opdracht weliswaar. Maar ook omdat ik geen concessies aan mijn eigen schrijfstijl wil doen. Wat weer niet betekent dat elk blog met een zin van meer dan tig honderd woorden moet beginnen. Doch zie daar geen concessie in.

~ ~ ~

Zo af en toe. De ene keer wat vaker dan weer een tijdlang niet. Maar komen zal hij. Die altijd weer heftig pijnlijke steek. Verwacht onverwacht. Daarom steeds beter te herkennen. Zonder er ooit aan te zullen wennen.

Ik ervaar het als een samenballing van alle emoties, hoogte- en dieptepunten die mijn deel zouden zijn geweest in eerdere levens had ik niet besloten andere keuzes te maken. Alsof de afgewezen afsplitsingen op mijn levenspad geen genoegen nemen om hun verdere bestaan in stille anonimiteit door te brengen. Alsof ze om de zoveel tijd willen laten weten dat ze er nog zijn. Duidelijk willen maken dat het leven ook doorgaat zelfs wanneer ik het links heb laten liggen.

Er is meer dan dit leven dat ik nu heb. Waarvoor ik gekozen heb.

Er zijn ook die levens welke ik niet heb. Waarvoor ik niet gekozen heb.

Allen gaan ze door. En in die ene waarin ik nu schrijf word ik belaagd door al die andere. Zodat ik ze niet vergeet. Altijd blijf beseffen wat ik ook had kunnen hebben. Niet omdat ze jaloers of kwaad zijn op mij en mijn huidige leven. Maar omdat ze niet vergeten willen worden. Omdat ze, ooit, heel erg belangrijk waren en op dat moment de toekomst in zich droegen. Met mij.

3 gedachten over “Vrijdag, 11 januari 2013

    • Fijn dat je het opgepikt hebt. Zelf worstel ik nog steeds met dit gevoel. Krijg het nog altijd niet goed onder woorden (heb er al verschillende blogjes over geschreven…). Ik blijf proberen.

  1. Heel toevallig heb ik gisteren een film gezien die hierover ging – Mr. Nobody heet hij. Een heel bijzondere (en vreemde) film, waarin voortdurend getoond wordt welke consequenties de keuze voor een bepaald leven met zich mee brengt.

Reacties zijn gesloten.