Ga naar de inhoud

Vrijdag, 23 december 2022

Dag van de kerstboodschappen. Omdat ik al vakantie heb kon ik gelukkig de ergste winkeldrukte vermijden. Zonder al te veel ergernis en wachtrijen had ik tegen het middaguur mijn hele lijstje afgevinkt. Alleen toen ik naar huis wilde gaan kon ik de parkeergarage niet verlaten wegens een rouwstoet die voorrang had. De donkere dagen voor kerst moeten voor de rouwenden wel een heel naargeestig randje hebben dit jaar.

Wat wij rondom de kerstdagen gewoonlijk doen is van streaming overschakelen naar dvd voor die series of films die we met ons huidige abonnement niet kunnen zien. Zoals bijvoorbeeld Game of Thrones. Terwijl ‘iedereen’ probeerde de nieuwste afleveringen meteen te bekijken door ze op allerlei manieren (illegaal) te downloaden of te streamen, bleven wij rustig wachten tot de dvd uitkwam, om die eind van het jaar als kerstpresentje te bekijken.

Al een tijdje hadden we het plan om iets dergelijks te doen met The Handmaid’s Tale, alleen lukte het mij niet om dvd’s te vinden met Nederlandse ondertiteling. Ook de afgelopen dagen leverde mijn zoektocht niets op. Dus uiteindelijk gezwicht en gister een abonnement op Prime video genomen waar de eerste vier seizoenen beschikbaar zijn en inmiddels al drie afleveringen gekeken. Tot nu toe volgt de serie nauwgezet (in mijn beleving althans) het gelijknamige boek van Margaret Atwood en bevalt het prima.