Ga naar de inhoud

Vrijdag, 4 januari 2019

De tweede werkdag van 2019 zit er weer op. Ik merk dat ik nog wat zoekende ben. Vorig jaar had ik een tijdelijke functiewijziging die echter recentelijk permanent is geworden. Dat betekent dat een aantal zaken die ik tot nu toe op de lange baan had kunnen schuiven nu alsnog gedaan moeten worden. Ook mijn eigen werkwijze en wat ik wel of niet wil bereiken in deze (nieuwe) functie moet ik heroverwegen nu het niet langer tijdelijk is. Ik ben er nog niet helemaal uit. Niet heel erg behalve dan dat het vanaf volgende week waarschijnlijk weer ouderwets druk gaat worden, dus veel tijd zal er dan niet meer overblijven om op mijn gemak aan plaatsbepaling te doen. Laat ik het weekend maar eens gebruiken om er wat verder over na te denken.

~ ~ ~

Waar ik ook over zit te dubben is mijn blog. De afgelopen maanden heb ik veel vrije tijd gestoken in het omzetten van mijn oude domein petepel.nl naar het huidige domein. Het oude domein was ooit bij toeval ontstaan omdat ik wat aan het uitproberen was en is toen een eigen leven gaan leiden. Het is ook een lange tijd bijvoorbeeld mijn twitternaam geweest. Nu heb ik alles onder mijn eigen naam opgezet. Dat was vooral leuk en leerzaam om te doen. Maar wat nu? Al een hele tijd probeer ik weer wat frequenter te bloggen. En dat gaat me tot nu toe redelijk goed af. Ik heb bijna het dagelijkse ritme weer te pakken. Alleen blijft het zoeken naar de vorm. In het verleden schreef ik regelmatig fictie en daarnaast deed ik mee aan bloggersleesclubje waardoor ik veel recencies kon publiceren. Dat is een stuk minder geworden. Op dit moment heb ik alleen de zondagse serie over Don Quichot (behalve afgelopen zondag wanwege de vakantie). Voor de rest zijn het vooral korte persoonlijke updates die ik hier plaats.

Zit iemand daar wel op te wachten? Maakt het wat uit? Doe ik het nog steeds voor mezelf of wil ik tegelijk ook wat zinvols te vertellen hebben voor de incidentele bezoeker die hier naar mijn zin nog niet vaak genoeg langskomt? Maar waarom zou die ook wanneer ik toch niets te vertellen heb? Ook daar ga ik mezelf komend weekend wat meer mee bezig houden.