Waar bleef de (vrije) tijd van 29 februari t/m 6 maart?

knoopsessie1

Mijn vrijetijdsbesteding van afgelopen week:

  • iedere dag een blogpost
  • 3,5 uur training survivalrun
  • 3,5 uur Bouwploeg Survivalrun – intro knopenleer
  • 4 uur oppassen op jongste kleinzoon
  • Uitgekeken: Room 237
  • 2 uur tekenen
  • Op weg naar Armageddon. De evolutie van fanatisme – Bob de Graaff: p. 262-350
  • Don Quichot – Miguel de Cervantes Saavedra: p. 49-53

Conclusie: na twee maanden de invulling van mijn vrije tijd nauwgezet in kaart te hebben gebracht en daar dan op de maandag kort bij stil te staan, vroeg ik me vanavond af of ik er nog mee moet doorgaan. Voor mezelf heb ik er voldoende van opgestoken, en de vraag is of ik er iemand anders veel plezier mee doe.
Ik ben er nog niet uit. Voorlopig blijf ik in ieder geval op de speciale pagina die ik er voor heb gemaakt mijn dagelijkse vrijetijdsbesteding bijhouden. Het is een kleine moeite en op een bepaalde manier confronterend wanneer ik zie dat de tijd die ik vrij maak voor andere zaken minder wordt. Misschien dat het tevens corrigerend werkt om de verstoorde balans te herstellen.
Het overzicht op de maandag zal ik dan gemakshalve ook maar maken. Ik ga er alleen geen conclusies meer uit trekken. De ‘cijfers’ kunnen wel voor zichzelf spreken. Hooguit dat ik er af en toe aandacht aan geef wanneer er iets opvallends te vermelden is qua positieve of negatieve uitschieters.
Wat ik wel doe is kort stilstaan bij een van de bezigheden die eerder nog niet (voldoende) aan bod is gekomen bij mijn ‘reguliere’ blogposts. Zo zijn we afgelopen zaterdag gestart met de bouwploeg voor de Lingezegen survivalrun die we in het weekend van 9 en 10 organiseren.
In deze eerste sessie begonnen we met een presentatie over de rol van de parcours commissie die de hindernissen vooraf komt inspecteren of ze voldoen aan de eisen die de Survivalbond heeft opgesteld. Daarna werd dieper ingegaan op de hindernissen zelf en hoe ze gebouwd kunnen worden. Na nog een kop koffie kregen we een rondleiding over het terrein waar we nu heel anders tegen de hindernissen aankeken. Plots zagen we de rol van de schoren, de verschillende knopen (zie ook Rondje knopen) die gebruikt waren en hoe ingenieus de constructies in elkaar staken.
Natuurlijk was er ook tijd gereserveerd voor de praktijkles: zelf knopen leggen. De beginners (waaronder ikzelf dus) mochten zich uitleven op de mastworp en de paalsteek. Het ging me wonderbaarlijk goed af. Geen geringe prestatie voor iemand die nog steeds regelmatig ruzie heeft met z’n schoenveters. Komende zaterdag staat de tweede sessie gepland. Het plan is dan om een eerste hindernis volledig van de grond op te bouwen. En er vervolgens vanzelfspreken ook nog even overheen als ultieme test.

SurvivalrunLingezegen

Iets voor jou, dat survivalrunnen? Kom dan eens een keertje kijken bij Survivalrun Trainingsgroep Arnhem. Of check voor een vereniging bij jou in de buurt.
~ ~ ~
Nu ik als experiment een tijdje dagelijks ga bijhouden waar zoal mijn vrije tijd aan verloren gaat, lijkt het me niet meer dan logisch om er periodiek op terug te kijken en er lering uit te trekken. Een mens moet iets met z’n vrije tijd, nietwaar?
~ ~ ~