Ga naar de inhoud

Warm hè!

Mocht iemand er aan twijfelen of 2014 als warmste jaar sinds mensenheugenis de boeken in zal gaan, dan nodig ik die scepticus uit om eens een keertje bij ons op bezoek te komen. Wij meten hier in oktober nog steeds de uitzonderlijke temperatuur van 40 graden Celsius in huis!

De eerlijkheid gebied ons wel te zeggen dat de gevoelstemperatuur een stuk lager ligt. Zo laag dat mijn Inge deze week op een avond aan mij vroeg of de verwarming niet aan kon. Nou nee, dat ging dus niet automatisch gebeuren volgens de thermostaat. Ik stond er een tijdje naar te kijken en besloot toen handmatig de gewenste temperatuur naar boven de veertig graden te brengen. Dat zou er voor moeten zorgen dat de verwarming alsnog aan zou slaan. Dacht ik.

Helaas was er een begrenzing ingesteld bij 31 graden.

Het leek er op dat de thermostaat kapot was en de gemeten 40 graden niet overeen kwam met de reële temperatuur in huis. De volgende dag de leverancier van het kastje gebeld. Na 31 minuten in de wacht te hebben gestaan (waarbij ik me afvroeg wat de relatie met de begrenzing in de thermostaat zou zijn) werd ik vriendelijk te woord gestaan door een medewerker die me wist te vertellen dat de thermostaat kapot was en de garantie verlopen. Een nieuwe aanschaffen van hetzelfde type was niet mogelijk omdat de productie ervan al sinds 2010 was gestopt. Ook hadden ze er geen voorraad meer van. Misschien kon ik mijn geluk op marktplaats beproeven. Wat ze wel voor mij in de aanbieding hadden was de opvolger XYZ-123 Superdeluxe met nog meer ToetersEnBellen. Alleen past die (vanzelfsprekend voegde ik bereidwillig toe) niet op de aansluiting in de muur waar het oude kastje op bevestigd was.

Nadat ik hem uitvoerig had bedankt nam ik afscheid van de medewerker. Daarna ging ik op zoek naar verwarmingsinstallateurs in de omgeving van Arnhem die hopelijk kunnen helpen om ons door dit warmste jaar uit de geschiedenis te loodsen.

4 reacties op “Warm hè!”

 1. De Chronoterm IV is volgens mij nog steeds bij de Gamma en dergelijke gewoon te koop 😉

  Ik zelf ben echter overgestapt al een tijd geleden op een andere Honeywell, een modulerend geval. Die zijn niet bij de Gamma te koop.

  1. Haha, het is inderdaad de Honeywell Chronoterm IV. Ik had wat rondgekeken op internet en zag zo snel niet dat ze nog te koop waren. Even los van het feit of we er nog eentje kunnen krijgen is Inge al ‘in de ban’ geraakt van een uitvoering die met zogenaamde zones werkt, zodat we niet het hele huis lopen te verwarmen.
   Ach, we zien wel. Het kan ook zijn dat die installateur komt aanzetten met de Chronoterm IV. Zijn we snel klaar 😉

 2. Dit is nou zo’n post die de reden is… nee
  Een post als deze is de reden dat ik … nee
  Kijk. Peter. Posts als deze, daarom ben ik zo blij dat ik jou volg en je mag lezen. Gewoon genieten. Ook als is het, vermoed ik, niet het type post waar jij het trotst op ben of het meest tevreden. Het is het type post waarvan ik het meeste geniet. 🙂
  (PS af en toe zit ik nog in de oude petepelmodus en denk ik: zou het waar zijn? Is het echt? Heeft hij het niet verzonnen? Net als vroeger).

  1. En een reactie als deze maakt me elke keer weer zo blij dat ik blijf schrijven en posten. Natuurlijk ben ik meer dan tevreden wanneer ik zo’n blogpost online zet. Ze horen hier thuis want het is de manier waarop ik denk en schrijf. Het is alleen dat ik qua variatie ook ander werk wil posten. Maar daarvoor ontbreekt me vaak de tijd. En dan kan ik me daar aan gaan ergeren en reageer ik me af door mijn andere blogposts soms minder te gaan vinden. Wat niet zo is. Ze zijn gewoon anders.

Reacties zijn gesloten.