Ga naar de inhoud

We zijn

[4 km hardlopen / 30 min]

We zijn ruim anderhalve week verder sinds ik het aandurfde na mijn LBO een rondje te gaan joggen. De dagen erna voelde ik een lichte spierpijn in mijn liezen (de goede en de slechte) en een algeheel depressief gevoel dat het er belabberd voorstond met mijn conditie. En dat terwijl ik op de zondag zelf nog dacht dat de 18 km Freedom Trail wel haalbaar zou zijn.

What was I thinking…

Op woensdag werd ik verwacht bij de ARBO arts op kantoor. Zij luisterde rustig naar mijn verhaal hoe ik de herstelperiode door was gekomen en verslikte zich slechts een klein beetje in haar thee toen ik vertelde over mijn eerste voorzichtige poging tot hardlopen. Dat had ik volgens haar veel beter niet kunnen doen. Wandelen en fietsen, ok. Maar hardlopen was toch echt iets wat nog even op de wachtlijst zou moeten blijven. De dreun door je hele lichaam bij elke stap die je maakt kon zomaar funest zijn voor het hechtingsproces van het matje.

Ik vond het maar beter niet te vertellen over de 6 kuub stenen die ik versjouwd had in de week voorafgaande aan mijn hardlooprondje. In plaats daarvan verzon ik hoe rustig en relaxed mijn vakantie was geweest. Dat stelde haar gerust.

Maar vandaag kon ik het niet meer laten. Nu de ergste warmte even verdwenen was leek het me een mooi moment om opnieuw de hardloopschoenen aan te trekken. Ook deze keer nam ik me voor niet verder te gaan dan 4 kilometer en zelfs indien het helemaal goed voelde de afstand en snelheid niet bij te stellen. Dat was allemaal voorbarig. Na 3 kilometer begon ik al moe te worden en in de laatste kilometer was er geen spier in mijn lijf die er aan dacht om een positieve bijdrage te leveren aan een verhoging van de snelheid.

Dus liep ik uiteindelijk dezelfde afstand als zondag anderhalve week geleden en deed ik daar ook nog eens langer over. De Freedom Trail staat gepland voor 14 september en in mijn enthousiasme had ik gedacht dat 18 kilometer wel haalbaar moest zijn.

What was I thinking…

~ ~ ~

Wat: Airborne Freedom Trail
Wanneer: 14 september 2019
Afstand: 28 kilometer 18 kilometer