Ga naar de inhoud

Werkvakantie – 2

Nu ik enkele maanden de gelegenheid heb gehad om te wennen aan de ijzeren regelmaat om twee boeken per maand te lezen en te bespreken voor de bloggersleesclub Een perfecte dag voor literatuur merk ik dat het goed te doen is. Natuurlijk kost het tijd. Maar wel tijd die ik er voor over heb en daarom heb vrijgemaakt ten koste van zaken die ik als minder belangrijk heb geclassificeerd. Alleen is het deze decembermaand (die op zich vaak al een drukte met zich meebrengt die afwijkend is van de overige elf maanden) iets meer passen en meten geworden omdat we als de welbekende uitzondering op bovenstaande regelmaat drie in plaats van twee boeken onder de loep nemen. Twee daarvan (Waar we wonen en De gestolen kinderen) zijn inmiddels al aan bod gekomen en aan het derde (Jouw gezicht zal het laatste zijn) ben ik gisteravond begonnen. De blogdatum staat gepland voor 30 december.

Omdat we ook al de lijst met te lezen boeken voor januari en februari hadden binnengekrengen (je kunt Cathelijne onmogelijk verwijten dat ze niet voortvarend en goed georganiseerd te werk gaat) was ik blij dat ik deze week nog maar enkele dagen hoefde te werken. Als alles volgens plan zou gaan dan moest woensdag a.s. mijn laatste werkdag voor dit jaar zijn. Het begin van een kerst- en jaarwisselingsvakantie die tot maandag 6 januari zou duren. Ongekend voor mijn doen. Maar ook hard nodig. Want zo kreeg ik afgelopen week ook nog eens geheel onverwachts een uitnodiging om mee te doen aan MijnMoment, het fantastische initiatief van Punkmedia. Het was al druk in december. Maar het ging dus nog drukker worden. Ik was blij met mijn vooruitziende blik om een ruime werkvakantie in te plannen.

Jammer genoeg kreeg ik vandaag te horen dat de geplande vakantie hoogstwaarschijnlijk een stuk ingekort gaat worden. De software test voor een bepaald project is achter op schema geraakt maar deze achterstand kan goedgemaakt worden wanneer we de komende dagen tot aan de kerst er volop tijd in steken. Ook van mij wordt verwacht dat ik mijn steentje bijdraag. En mij kennende zal ik wel al ‘ja’ gezegd hebben. Eens zien hoe ik me hieruit ga redden…

De lijst voor januari / februari 2014:

De drie levens van Tomomi Ishikawa – Benjamin Constable
blogdatum 15 januari 2014
[vorige week al ontvangen, want ja, ik zei het al, die Cathelijne laat er geen gras over groeien]

Koningin van de nacht – Yvonne Keuls
blogdatum 30 januari

Duel met paard – debuutroman van Pauline Genee
blogdatum 15 februari

IJstijd – Maartje Wortel
blogdatum 28 februari

Wanneer leer je echt je vrienden kennen?
Tomomi Ishikawa is dood en haar beste vriend Ben erft haar laptop. Daar staan wonderlijke aanwijzingen op en Ben denkt dat er meer achter haar zelfmoord zit. Tomomi leidt hem naar pakketjes die ze voor hem heeft verstopt op vreemde plekken in Parijs: onder een bankje in een onbekend park, in een verlaten metrostation en in een beroemd beeld van stilstaande klokken. Na de uitgebreide speurtocht door Parijs, voert ze hem op een nog spannender toch naar New York. Ben put troost uit deze afleiding maar als in New York vermoedt dat iets niet klopt, wordt de sfeer grimmig. Wat wil Tomomi van hem? Wordt hij vermaakt of bespeeld?

De drie levens van Tomomi Ishikawa
Benjamin Constable
Uitgeverij Nieuw Amsterdam
ISBN 9789046815885

~ ~ ~

P.S.: Waarom Werkvakantie-2? Wel hierom.

~ ~ ~

2 reacties op “Werkvakantie – 2”

Reacties zijn gesloten.