Ga naar de inhoud

Witbalans

In de tweede week van de online fotocursus die ik volg, gaf ik aan weinig te weten van witbalans. Inmiddels weet ik er ietsjes meer van. En wat nog belangrijker is, is dat ik nu wat beter begrijp hoe en wanneer dit toe te passen. Er is nog een lange weg te gaan, maar over de eerste resultaten kan ik niet ontevreden zijn. Omdat het vandaag dinsdag is, en omdat ik in een niet al te ver verleden wel eens meedeed aan PHOT (photo on tuesday), hierbij twee voorbeelden uit het huiswerk van vorige week. Het zal Else Kramer deugd doen te horen dat de vriendschap tussen mij en mijn camera nog steeds groeit. Nog even en we zijn onafscheidelijk.

Een ietwat complexer voorwerp gefotografeerd onder dezelfde omstandigheden.

7 reacties op “Witbalans”

  1. Met die kennis valt het alleszins mee. Meer een kwestie van echt eens de moeite te nemen om je te verdiepen in camera en handleiding. En dan maar uitproberen. Net als bloggen, eigenlijk.

  1. Met een fatsoenlijke camera en een beetje toewijding maak je al snel mooie foto’s. Vooral niet bang zijn te experimenteren. Wat ik zelf nogal eens vergeet is om bij te houden wat ik zoal uitprobeer. Gelukkig worden de belangrijkste basisgegevens van de foto’s opgeslagen zodat je later de instellingen terug kunt zoeken.
   Succes met de aanschaf. Heb je al iets op het oog?

   1. Ja, die aanschaf blijkt veel moeilijker dan verwacht! Momenteel denk ik aan een canon eos 600D – betaalbaar en degelijk (denk ik :p ) . Het grootste probleem zit in de lens. Er bestaat nu een “reportagelens” (18-135mm) zodat je er eigenlijk maar één nodig hebt en geen lenzen hoeft te wisselen, maar dat ding weegt natuurlijk wel redelijk veel om continu mee rond te lopen (bijvoorbeeld op reis).
    Waarmee fotografeer jij?

    1. Ik heb een Pentax K-r met daarbij een 18-35 lens. Later heb ik een 28-300 mm lens aangeschaft. Het is zwaarder dan een mobieltje of compact camera, maar indien je de camera ‘beheerst’ heb je de mogelijkheid om betere foto’s te maken.

Reacties zijn gesloten.