Ga naar de inhoud

Woensdag, 10 januari 2018

Kantoor-22

Kan iemand een systeem noemen dat nog niet op de lijst staat?

We kijken elkaar aan.

Dan weer naar de lijst op het scherm. Die lijkt aardig compleet. Toch schiet mij er plots eentje te binnen die ik niet zie staan. Net voordat ik het wil zeggen is iemand anders me voor. Maar goed ook want inmiddels zie ik dat de inbreng die ik in gedachten had toch al vermeld staat.

De collega die me te snel af was komt daarentegen wel met een aanvulling die voldoet aan de opdracht. De naam herken ik. Of het gebruikt wordt binnen onze organisatie weet ik dan weer niet.

Een andere collega is beter op de hoogte:

Dit systeem wordt wel degelijk door ons gebruikt. Het is de vervanger voor de emails die we tot voor kort gebruikten om bij onze fabriek in de VS zendingen te bespoedigen.

Dat mag niet meer.

Met het nieuwe systeem is het de bedoeling om tickets aan te maken, die dan bij dezelfde groep mensen in de fabriek terechtkomen om er actie op te ondernemen. 

Het probleem is alleen dat er nooit op die tickets gereageerd wordt. Dus versturen we dan ten einde raad alsnog emails. Die worden wel gelezen blijkbaar, want vaak binnen korte tijd komt er een antwoord via email terug.

Dat als we klachten hebben we daarvoor een ticket aan moeten maken in het eerder genoemde systeem.

We kijken elkaar aan. Dan schieten we allemaal in de lach. Het is het startsein voor een hilarische uitwisseling van soortgelijke verhalen. Daar hadden we ook een mooie lijst van kunnen maken.