Ga naar de inhoud

Woensdag, 12 december 2018

Vorig jaar liep ik André Kuipers mis. En vandaag miste ik Max Verstappen. Dat had verschillende oorzaken. Bij André Kuipers kwam het vanwege mijn tripje naar Cluj. Daardoor zat ik nog in de auto van Dortmund naar huis toen hij het podium betrad om een presentatie te geven tijdens onze eindejaarsbijeenkomst. Ik wist eerlijk gezegd ook niet dat hij zou komen anders had ik misschien iets beter mijn best gedaan om op tijd in Ede te zijn. In de uitnodiging stond dat er een mystery guest zou optreden en aangezien we niet zo’n geweldige trackrecord hebben op dit gebied stelde ik me er niet al te veel bij voor. Hoe je je kunt vergissen.

Dus zorgde ik er nu voor om wel in Ede te zijn toen opnieuw een mystery guest werd aangekondigd. Want, laten we wel zijn, met de aanwijzingen die we de laatste dagen kregen was de rekensom snel gemaakt: Max Verstappen zou de verrassing zijn. Hoe we tot die conclusie kwamen? Heel simpel. De festiviteiten zouden in een evenementenhal plaatsvinden waar je ook kon karten en de naam van de locatie was Maxx. Daar hoefde je geen hogere wiskunde voor te hebben gestudeerd.

Blijkbaar had ik toch een en ander over het hoofd gezien in mijn enthousiaste berekening. Niet Max Verstappen maar Robert Doornbos kwam onze middag opleuken met zijn aanwezigheid. En om heel eerlijk te zijn, hij deed het geweldig. Lekker spontaan, vol humor en volop interactie met het verzamelde publiek. De tijd die hij nodig had om zijn verhaal te vertellen vloog voorbij en voor de verandering werd de gelegenheid om vragen te stellen gretig gebruikt. Het moest zelfs noodgedwongen worden afgebroken omdat we een vol programma hadden met lasergamen, karten, escaperooms, racesimulators en natuurlijk veel eten en nog meer drank. Het was een zeer geslaagde middag.

~ ~ ~