Ga naar de inhoud

Woensdag, 2 februari 2022

Tentamen Inleiding cultuurgeschiedenis 1

Deze avond kon ik naar Nijmegen voor het tentamen Inleiding cultuurgeschiedenis 1 in de OU locatie aan de Erasmuslaan. Op de parkeerplaats waar ik de vorige keer ook mijn auto had neergezet stond nu slechts een enkele andere auto. Voor de rest was het uitgestorven. Zonder verkeerd te lopen was ik in vijf minuten bij het gebouw naast de kerk. Binnen zaten er al vijf studenten in de studieruimte te wachten totdat we de tentamenruimte in mochten. De sfeer was gespannen. Zowat iedereen was bezig om nog wat last-minute info op te zuigen. Je weet maar nooit. Ik keek het aan want had verder niets bij me om me in te verdiepen.

Wat meteen opviel toen we aan het tentamen mochten beginnen waren de nieuwe computers. Stonden er de vorige keer nog van die oubollige grijze terminals, nu waren het moderne grote Dell laptops. Niet dat het een voordeel was bij de beantwoording van de multiple-choice vragen. Dat moest ik toch echt zelf doen. Het waren er 80, waarvan de voorlopige cesuur lag bij 62 goede antwoorden voor een voldoende. Ik ging aan de slag en noteerde na elk gegeven antwoord of ik de vraag goed dacht te hebben, of twijfelachtig, of bijna zeker fout. Op het eind nam ik de laatste twee categorieën nog eens aandachtig door.

Uiteindelijk kwam ik op basis van mijn inschatting uit op 65 goede antwoorden, 10 twijfelachtig en 5 zo goed als zeker fout. Ik besloot dat de helft van de 10 waarschijnlijk goed zouden zijn. De 5 foute nam ik niet mee. Dus ik zou er maximaal 70 goed kunnen hebben. Dat moest voldoende marge zijn om boven de 62 te blijven. Althans, als al mijn aannames valide waren.

Dat waren ze. Ik klikte op afronding en weet u het zeker, en toen verscheen op het scherm dat ik 70 van de 80 goed had. Weliswaar een voorlopige uitslag, maar toch. Meer dan tevreden ging ik weer naar huis. De volgende cursus start maandag: Inleiding filosofie 1. Terwijl ik ook het materiaal in huis heb voor Inleiding cultuurgeschiedenis 2. Zo gaan we vrolijk verder.