Ga naar de inhoud

Woensdag, 23 december 2015

Wintertijd

Het wil niet echt winter worden dit jaar. Normaal gesproken vind ik het wel iets hebben dat rond de kerstdagen er een pak sneeuw uit de lucht valt en vorst in de grond zit. Maar nu ben ik er wat minder rouwig om dat het uitblijft. Dit heeft alles te maken met mijn nieuwe hobby, het survivalrunnen. De huidige aangename weersomstandigheden geven mij volop de gelegenheid door te blijven trainen en aan mijn techniek te werken zodat ik hopelijk beter voorbereid ben om de hindernissen te nemen wanneer de bittere koude alsnog ons land binnentrekt.

Het wordt winter.

Deze vakantieperiode zijn we thuis begonnen met het kijken naar de serie Game of Thrones. Van de sint had mijn Inge de dvd-box van seizoen 1 gekregen en al na enkele afleveringen verzocht ze mij om snel de overige seizoenen aan te schaffen zodat we tijdens de kerstdagen niet zonder kwamen te zitten. Inmiddels zitten we midden in het tweede seizoen en is al verschillende keren het motto van de Starks voorbij gekomen: ‘Winter is coming.’

As we all know, the motto of House Stark is “Winter is Coming.” The motto reminds members of the house to prepare, be on-guard, and be vigilant. Winter hits Winterfell and the Stark lands the hard, since they are so far north. As lords of the north, the Starks must remember their responsibility to shepherd and protect their people in these winters: being alert and prepared is essential.

[Winter is Coming: The Long Winter in Westeros | History Behind Game of Thrones]

Winter is coming.

In de boekwinkel eerder vandaag had ik de Nederlandse vertaling van het nieuwe boek van Garry Kasparov in handen. Hij waarschuwt ons voor de toenemende dreiging die uitgaat van Rusland en Vladimir Poetin. Indien de westerse wereld zich niet harder opstelt tegenover Poetin loopt het de kans een derde wereldoorlog over zich af te roepen. Ik bladerde gedachteloos wat door het boek vooraleer ik doorhad dat de titel van het boek (Het wordt winter) rechtstreeks verwijst naar Game of Thrones:

The motto “Winter is Coming” also has a deeper meaning according to George RR Martin. The motto expresses the idea that there are “always dark periods in each of our lives, and even if things are good now (“summer”), we must always be ready for a dark period when events turn against us (“winter”).”

[Winter is Coming: The Long Winter in Westeros | History Behind Game of Thrones]

Dat de winter nog maar even op zich laat wachten.

8 reacties op “Woensdag, 23 december 2015”

    1. Yep. Wij lopen meestal ver achter de hypes aan, dus ook in dit geval. Voorlopig kunnen we nog wel even vooruit hoewel het snel kan gaan morgen als we verder geen enkele verplichting hebben anders dan lekker lui thuis op de bank te hangen.

    1. Nee, de boeken heb ik niet gelezen. Maar ik begin er toch wel zin in te krijgen al is het maar om te zien waar de voornaamste verschillen zitten. Ook gaat het soms nogal snel met al die verschillende personages en familiegeschiedenissen, en dan vind ik erover lezen toch net wat aangenamer. Dus wie weet ga ik ze alsnog bestellen.

  1. Game of Thrones… oh boy… niet echt mijn genre 🙂 Gelukkig zeg stel je voor dat iedereen van hetzelfde zou houden 🙂

Reacties zijn gesloten.