Ga naar de inhoud

Woensdag, 29 december 2021

Iets eerder wakker dan de voorbije dagen. Zeven uur, om precies te zijn. Eigenlijk om zes uur, maar ik besloot om nog even te blijven liggen.

Bij een eerste kop koffie de rapportage voor het werk gedaan en met een tweede kop koffie in de wetenschappelijke revolutie van de zeventiende eeuw gedoken. Het onderwerp van het een na laatste hoofdstuk voor Inleiding cultuurgeschiedenis 1. Rond elf uur sloeg ik de boeken dicht om Inge buiten te gaan helpen met het verzamelen van oud ijzer en weggooien van puin.

De oudijzerhandelaar zou vanochtend vroeg komen maar had een lekke band. Dat kwam ons wel goed uit want tijdens het opruimen van de schuur vonden we nog meer oude spullen van ijzer die weg kunnen.

Tegen twee uur begon Inge weer wat meer last te krijgen van de bijwerking van haar boosterprik. Zij plofte op de bank met een borduurwerkje en ik ging weer door met de studie want inmiddels regende het pijpestelen en viel er buiten niet veel te doen.

Omdat deze ochtend het studiemateriaal voor Inleiding filosofie 1 was bezorgd besloot ik een gedetailleerde studieplanning te maken voor de komende vier maanden. Nu ik voor drie cursussen tegelijk sta ingeschreven wordt het belangrijk mijn tijd goed te verdelen en efficiënt te studeren. Dat zal nog een uitdaging worden naast mijn dagelijkse volletijdsbaan.

Ook vandaag weer vroeg in de avond met het avondeten begonnen. Normaal eten we meestal pas ruim na zeven uur, maar nu tijdens de vakantie en ook vaak tijdens de lockdown wanneer we allebei vanuit huis moeten werken, eten we regelmatig al om zes uur. Waardoor de avond veel langer lijkt. Misschien moeten we dit proberen vast te houden.

De rest van de avond: film kijken. Voor de verandering eens James Bond met Daniel Craig. We wilden de laatste met hem in de bioscoop gaan zien. Dat zit er niet in. Daarom eerder deze week vooraan begonnen met Casino Royal en zo het rijtje af tijdens de vakantieavonden.