Ga naar de inhoud

Woensdag, 3 januari 2018

Het goede voorbeeld

Het was vandaag mijn eerste werkdag van het nieuwe jaar. Gelukkig hadden de meeste van mijn collega’s nog vakantie. Ideaal om ongestoord de achterstand in mail weg te werken. Plus dat de verplichte nieuwjaarswensen tot een minimum beperkt bleven.

Toch viel het niet te vermijden dat er zo af en toe iemand langskwam die het niet kon laten om mij het allerbeste te wensen. Zo ook een collega die bij toeval de afbeelding op mijn bureaublad zag.

“Is dat een hindernis bij de survivalrun?”, wilde hij weten.

Ik knikte bevestigend. Wat voor hem het startsein was om te vertellen hoe geweldig hij het vond dat ik aan deze sport deed en dat ik bovendien ook zo gezond bezig was met eten. Naast mijn laptop lagen twee appels, een banaan en vier mandarijnen. Hij maakte nog wat meer complimenten voordat hij doorliep naar zijn werkplek.

Het is ruim vijf weken geleden dat ik voor het laatst naar de training van survivalrun ben geweest. Misschien wel langer. Het fruit op mijn bureau heb ik vanochtend meegenomen. Samen met een groot stuk kerststol en nog wat andere zoetigheid die we over hadden van de afgelopen periode. Maar dat had ik allemaal ’s ochtends al opgegeten bij mijn eerste en tweede kop koffie.

Een uurtje later was het tijd voor lunch. Normaal gesproken gaan we dan eerst met een klein groepje collega’s wat rek- en strekoefeningen doen. Er was echter slechts één collega van dat groepje aanwezig. Voor de vorm plankten we wat en gingen toe snel naar de kantine. Ik twijfelde tussen een broodje verse worst en een soort van loempia. De keuze viel op de worst, en als compensatie nam ik er een schaaltje rauwkost bij.

Net toen ik het broodje, rijkelijk versierd met mayonaise en ketchup had weggewerkt, kwam de collega van de complimenten bij ons aan tafel zitten. Wijzend op de portie rauwkost die op mijn bord lag begon hij zich te verontschuldigen voor zijn broodje worst.

“Jij bent mijn goede voorbeeld! Morgen begin ik alsnog met mijn voornemens om gezonder te eten en meer aan sport te doen! Iedereen hier aan tafel is getuige!”

Morgen zal ik zelf ook maar eens beginnen mijn goede voorbeeld te volgen.

4 reacties op “Woensdag, 3 januari 2018”

  1. Hahaha. Zo zie je maar. Niet te veel van andere mensen aantrekken! Voor het zelfde geld hebben ze net een kerststol én een broodje worst op!!

Reacties zijn gesloten.