Woensdag, 4 januari 2012

“Goedemiddag bij uw favoriete programma op Radio 1. Nu we aan het begin staan van alweer een nieuw jaar leek het ons wel leuk om eens terug te kijken naar de voorspellingen die aan het begin van het vorige jaar zijn gedaan om te zien in hoeverre die zijn uitgekomen. Daarvoor hebben we een heuse waarzegster uitgenodigd. En zij is zo dapper om hier live op de radio te verschijnen. Mevrouw X, mogen wij u hartelijk welkom heten.”

“Goedemiddag.”

“Zoals gezegd bent u waarzegster. En nog wel met een echte website. Waar u uw voorspellingen elk jaar op post. Maar vooraleer we met die voorspellingen beginnen kunt u ons en de luisteraars misschien iets vertellen over de door u gehanteerde techniek?”

“Tja, hoe moet ik dat uitleggen. Ik concentreer me en dan komen de beelden vanzelf. Het is een soort film die ik dan zie, en ik kan het vooruit en achteruit spoelen. En iedereen kan het.”

“Iedereen kan het?”

“Jazeker, wanneer de mensen lekker in hun vel zitten is het voor iedereen weggelegd.”

“OK, laten we dan maar eens naar uw voorspellingen gaan kijken. Met betrekking tot het weer gaf u aan dat we een zomer zouden krijgen met zonnige dagen maar ook met regen.”

“Ja, dat is waar.”

“Maar is dat niet wat algemeen?”

“Hoe bedoelt u?”

“Nu ja, er zijn altijd wel dagen met zon en met regen tijdens de zomer.”

“Ja, dat is waar. Maar het had ook een zomer kunnen zijn zonder een spatje regen. Wat ik niet voorspeld heb.”

“Maar dat komt natuurlijk ook zelden voor.”

“Ja, dat is waar.”

“Een andere voorspelling gaat over de zogenaamde VIP’s en BN’ers. U voorspelde dat er heel wat begrafenissen en geboortes in 2011 de revue zouden passeren.”

“Dat is waar.”

“Eerlijk gezegd is het wel wat vaag.”

“Dat is waar.”

“Maar zo’n vage uitspraak zegt helemaal niets. Die is zo algemeen dat hij altijd uitkomt. Dat kan iedereen wel voorspellen.”

“Ja, dat is helemaal waar. Dat zei ik toch.”

“…”

~ ~ ~

Met een luide klik onderbrak ik het ergerniswekkende gezwatel van de zichzelf te serieus nemende ‘waarzegster’.
Waar is een vallende tak wanneer je hem nodig hebt!?

Soms val je in een radioprogramma waarvan je je tijdens het luisteren afvraagt of je niet gigantisch voor de gek wordt gehouden. Vandaag had ik dat met deze waarzegster.

Helaas is het allemaal waar gebeurd…

5 gedachten over “Woensdag, 4 januari 2012

Reacties zijn gesloten.