Ga naar de inhoud

Woensdag, 6 januari 2016

Gedaan lijstje

Tijdens de survivalrun training deze avond liep ik op het eind met iemand mee die er duidelijk doorheen zat. Ik had hem nog nooit eerder gezien wat verschillende redenen kon hebben: hij trainde voor het eerst mee of hij trainde op andere dagen of ik had weer eens last van het feit dat ik nogal slecht ben in het onthouden van gezichten.

Hij bleek voor het eerst mee te trainen.

Naar adem happend vroeg hij hoe lang ik al trainde. Bijna een half jaar, zo gaf ik aan en moest denken aan mijn eigen eerste les toen voor mijn gevoel niets lukte. Heel normaal volgens de trainer van dienst. We moesten er rekening mee houden dat we er wel vijf tot zes maanden voor nodig zouden hebben om enigszins fatsoenlijk de hindernissen te kunnen nemen.

Het leek me toen een eeuwigheid. Nu lijkt het alsof de tijd voorbij is gevlogen. En een eerste survivalrun heb ik al achter de rug.

Wat ontzettend geholpen heeft is dat we vanaf die eerste les veel meer bezig zijn geweest met wat ons al lukte (en daar trots op te zijn) dan wat we nog niet onder de knie hadden (dat zou vanzelf wel komen als ook wij bleven komen).

Achteruit kijken en progressie zien geeft motivatie om door te gaan. Die wijsheid deelde ik met de nieuweling.

Op mijn blog ben ik iets soortgelijks aan het doen. Ondanks dat ik altijd beweer niet aan goede voornemens te doen heb ik wel een klein to do lijstje van zaken die ik wil oppakken of veranderen. Even heb ik overwogen dit lijstje online te zetten als stok achter de deur.

Maar ik doe het eens anders. Dit jaar ga ik bijhouden waar mijn vrije tijd zoal aan verloren gaat en vervolgens gebruik ik het om naast mijn to do lijst te leggen zodat ik kan zien of het overeenkomt. Misschien haal ik ook hier dan de motivatie uit de progressie die hopelijk te zien is rond een aantal zaken die ik wil veranderen cq verbeteren.

Welke dat zijn? Een goed verstaander zal het misschien kunnen opmaken uit mijn gedaan lijstje (ook te vinden door in het menu op de link ‘het jaar 2016’ te klikken).