Ga naar de inhoud

Woensdag, 8 november 2023

Hoewel ik al lang geleden deze week als vakantie gepland had, ging ik toch naar kantoor op maandag en dinsdag. Voornamelijk vanwege de geannuleerde vluchten van Göteborg naar Amsterdam vorige week. De vlucht op donderdag werd geannuleerd in verband met de hevige storm die verwacht werd het vliegverkeer in Amsterdam danig te ontregelen en daarna kreeg ik te horen dat de vervangende vlucht op vrijdag niet kon doorgaan met als excuus een technisch probleem. Zaterdag kon ik alsnog naar huis.

Door al dit gedoe viel mijn plan in duigen om op vrijdag naar kantoor te gaan alvorens een week vrij te nemen. Dus besloot ik dan maar op maandag en dinsdag te gaan. En nu heb ik dus eindelijk een paar dagen vrij.

Vandaag begon ik allereerst met het indienen van een klacht plus terugvordering van gemaakte kosten wegens het tweemaal annuleren van mijn terugvlucht. Ik ben benieuwd hoeveel er vergoed gaat worden want extreme weersomstandigheden als oorzaak van vertraging of annulering schijnen als overmacht bestempeld te zijn. Verder heb ik ook maar meteen mijn reisdecleraties ingediend omdat ik toch bezig was met al dat omslachtige papierwerk. Iedere keer blijft dat veel te lang liggen. Nu niet.

In de namiddag begon het te regen en besloot ik de werkzaamheden in de tuin door te schuiven naar de dag van morgen. Het kwam me ergens ook wel goed uit want ik voelde me nog steeds vermoeid van de twee zware weken in Götenborg. De workshops iedere dag, gevolgd door een groepsdiner in de stad was me niet in de koude kleren gaan zitten. Met een boek uit de stapel ‘nog uit te lezen’ nam ik plaats in mijn leesstoel met het voornemen om in ieder geval één boek van de stapel vandaag of uiterlijk morgen uit te lezen. En dat lukte. Het was: De tandeloze tijd – 3 eerste boek: Het hof van barmhartigheid, van A.F.Th. van der Heijden.

Rond zes uur had ik het avondeten gereed en nadat we samen gegeten hadden verdween Inge weer richting haar werkkamer om een artikel af te schrijven dat komend weekend ingeleverd moet worden. Omdat ik bleef aarzelen welk boek ik zou gaan lezen, eentje uit de De tandeloze tijd reeks, of een ander uit de stapel ‘nog uit te lezen’, besloot ik de tv aan te zetten zolang ik geen beslissing had genomen. Bij toeval kwam ik terecht in een Champions League wedstrijd met PSV. Voetbal volg ik al geruime tijd niet maar ik bleef toch hangen en keek de wedstrijd uit tot het einde. Om elf uur ging de tv uit met winst voor PSV en vond ik het een mooi moment om naar bed te gaan.