Ga naar de inhoud

Zaterdag, 12 januari 2019

Afgelopen maandag deed ik mee aan de eerste #blogpraat van 2019. Dit was vraag 1:

Wie van jullie is van plan om een nieuw ontwerp te zoeken voor je blog dit jaar?

Ondanks dat ik na jaren afwezigheid in december vorig jaar weer ben aangehaakt is mijn grilligheid op het gebied van bloglayouts schijnbaar nog niet vergeten. Want toen ik aangaf voorlopig niet van thema te veranderen werd dat met een zucht van verlichting ontvangen.

Maar wat zij niet weten is dat ik een uitlaatklep heb in mijn oude blogsite die nu echt dienst doet als testdomein voor vanalles wat ik wil uitproberen. Ik kan me daar naar hartelust uitleven in het wijzigen van kleuren, menu’s, layouts, lettertypes, headers, en ga zo maar eindeloos door. Een ware speeltuin. En niemand die er last van heeft. Tenminste, ik stel me dat zo voor omdat er niets te halen valt op die oude site. Dus normaal gesproken zou er dan ook niemand iets te zoeken hebben.

Vandaag ben ik aan de slag geweest een soort van kennisbank op te zetten met passende navigatie en afgeschermde delen voor betalende bezoekers. Uiteindelijk gaat deze kennisbank ergens anders ondergebracht worden, maar door er op deze manier mee te experimenteren kan ik beter voor Inge (want zij is het die zo’n kennisbank nodig heeft) in kaart brengen waar zoal aan gedacht moet worden wil het een beetje naar behoren werken en tevens een goede gebruikservaring geven. En ondanks dat ik niet meer dan een goedbedoelende amateur ben die weinig tot geen verstand heeft van de achterliggende codering is het me toch gelukt iets neer te zetten wat voor Inge een goed beeld geeft hoe het er uit moeten komen te zien.

Erg leuk om te doen (zeg maar gerust verslavend) en ondertussen heb ik de komende tijd geen behoefte om mijn huidige (deze dus) site op z’n kop te zetten. Blijf dus gerust langskomen om hier te lezen, ik beloof je dat de voornaamste updates mijn blogpost betreffen, niet het ontwerp.

~ ~ ~

In da namiddag werd het steeds donkerder in mijn werkkamer. Buiten zag ik hoe een dicht wolkendek laag boven de horizon hing. De weerkundigen zullen er wel een woord voor hebben verzonnen, ik vond het vooral apart en ook een beetje intimiderend om te zien.