Ga naar de inhoud

Zaterdag, 21 december 2019

De motor van schrijver Robert Pirsig is overgedragen aan het Amerikaanse Smithsonian Museum of American History. Het voertuig stond centraal in zijn bestseller Zen en de kunst van het motoronderhoud.

Zenmotor van Pirsigs bestseller naar Smithsonian – NOS

Als liefhebber van het werk van Robert Pirsig (naast Zen schreef hij ook Lila, een onderzoek naar zeden) viel me vanochtend dit berichtje op de site van NOS meteen op. Zelf heb ik nooit motor gereden, maar ik heb altijd bij het lezen van Zen het idee gehad dat ik de ervaring van het motorrijden voor een groot gedeelte toch ondergaan heb, juist door de manier waarop hij erover schreef. Nog steeds lees ik heel regelmatig in Zen en Lila, maar nog maar heel sporadisch blog ik erover. Misschien dat het nieuwe jaar daar verandering in gaat brengen.