Ga naar de inhoud

Zen Habits – Leo Babauta [1]

Become the Master of Change

Sommige dingen vergeet je helemaal. Om te veranderen bijvoorbeeld. Je neemt je voor om een bepaalde slechte gewoonte uit te bannen en vastberaden maak je een plan om deze verandering te bewerkstelligen. Maar een gewoonte (en zeker de slechterik) zal er alles aan doen om ongemerkt zijn plaats te behouden. Al te vaak zul je dus na een tijd plots bemerken dat je nog steeds vast zit in de oude gewoonte (omdat dit tenslotte zo gewoon voelt) in plaats van bezig te zijn een verbetering door te voeren. Ik spreek uit ervaring.

Het was daarom dat ik mezelf meteen ingeschreven had voor een exemplaar van het nieuwe boek dat Leo Babauta in eigen beheer via Kickstarter van plan was uit te geven. Ergens eind vorig jaar was dat. Denk ik. In ieder geval was ik het allang weer vergeten. Net zoals sommige goede voornemens (waar ik officieel niet aan doe) waar ik begin dit jaar alvast mee begonnen was uit zichzelf verdwenen waren zonder dat ik het echt in de gaten had.

Vandaag viel dan alsnog onverwachts het prachtig vormgegeven Zen Habits – Mastering the Art of Change op de deurmat. Leo was er klaar mee, en ik hopelijk klaar voor.

12 reacties op “Zen Habits – Leo Babauta [1]”

    1. Hahaha, voorlopig gaat mijn eigen boek er nog niet van komen. Het lukt me gewoon niet om een langere periode vrijaf te nemen van mijn werk om er aan te kunnen besteden. Het telkens tussendoor eraan werken heeft bewezen dat dat niet succesvol gaat zijn.

    1. Nu ben ik niet echt toe aan veel verandering maar het gaat me meer om het bestendigen van enkele kleine dingen die ik anders wil doen. En buiten dat lees ik zijn blogs graag, dus was ik benieuwd naar zijn boek.

  1. Nou, we zijn natuurlijk allemaal benieuwd naar wat jij dan gaat veranderen 😉 We verwachten een uitgebreid verslag. Niks Zen. Verandering gaat Hel worden. :p

    1. Verwacht geen ‘complete make-over’. Dus die hel zal wel meevallen. Ook zen streef ik trouwens niet na. Gewoon wat kleine stapjes blijven zetten om niet vast te roesten.

Reacties zijn gesloten.