Zen Habits – Leo Babauta [27]

Hitteplan

Het is 23:30 uur wanneer ik aan deze blogpost begin en mijn hitteplan geeft aan dat bloggen boven de 30 graden afgeraden wordt. Wat te doen? Weliswaar is de temperatuur ietsjes gezakt maar het is nog steeds plakkerig warm.

Normaal gesproken (of afgaande op de serie blogposts van de afgelopen drie weken) is de verwachting dat ik over Zen Habits ga bloggen. Maar ik twijfel. Vandaag ben ik bij deel IV aangekomen en daarvan is de inleiding als volgt:

Mastering Change & The Heart of Any Problem
In this section, we’ll go beyond the habit change we’ve been creating and learn to master habit change, and change in any form. As we do so, we’ll learn to deal with the heart of any problem: attachment and clinging.

[p.103, Zen Habits, Leo Babauta]

Wat opvalt is dat de hoofdstukken nu langer zijn dan in de vorige delen. Een beetje jammer omdat ik tot nu toe elke avond slechts een korte voorbereiding nodig had om het hoofdstuk door te lezen en te verwerken in een nieuwe blogpost. Dat zal me nu niet meer lukken, zoals meteen vandaag al duidelijk wordt.

Ik denk daarom dat ik de frequentie van de blogposts over Zen Habits terug ga schroeven. Misschien naar 2 of 3 keer per week. Zodat ik de informatie wat beter op me kan laten inwerken. Mijn vorderingen rondom de rek- en sterkoefeningen probeer ik wel de komende weken hier bij te houden omdat ik ze minimaal 4 weken moet uitvoeren voordat het een echte nieuwe routine is geworden.

Het dagelijks bloggen is me intussen weer goed bevallen. Eens zien hoe ik de vrijgevallen ruimte kan opvullen met andere blogposts die hopelijk de moeite waard zijn.

Maar voor nu allereerst nog even de oefeningen, douchen en dan zien of ik snel de slaap kan vatten. Morgen gaat om 5:30 uur de wekker weer voor een nieuwe werkdag.