Ga naar de inhoud

Zondag, 2 december 2018

De tweede dag van onze teambuilding in Cluj bestond voor een groot gedeelte uit een workshop rond Design Thinking. Bedoeling was om ons in korte tijd wat meer inzicht te geven in deze methode en via enkele praktische oefening er wat gevoel bij te krijgen. Indien het ons zou bevallen konden we overwegen een van de officiële trainingen over meerdere dagen te gaan volgen die op verschillende locaties gegeven worden. Het beviel mij in ieder geval zo goed dat ik er wel mee verder wil. De trainer gaf aan dat al in januari een training op de agenda staat. Plaats van handeling: Boekarest.

Nu is het zo dat hetzelfde bedrijf ook een vestiging heeft in Nederland maar Boekarest spreekt me wel aan. Tenslotte ben ik daar nog nooit eerder geweest en kan ik de gelegenheid aangrijpen om wat van de stad te zien. Zeker nu het me duidelijk is geworden dat niet ver buiten Boekarest de begraafplaats van Vlad Tepes te vinden is.

Hoewel er in The Historian (het boek van Elizabeth Kostova) aan getwijfeld wordt of hij er wel degelijk zijn laatste rustplaats heeft gevonden, zou hij zijn begraven in een klooster op een eiland in het meer van Snagov, op zo’n 40 kilometer van Boekarest. Misschien moet ik van de gelegenheid gebruik maken om naast het volgen van een training ook het spoor van Dracula eens te volgen.

Het meer van Snagov met links het eiland waar Vlad Tepes begraven ligt
Het graf van Vlad Tepes
Grafsteen Vlad Tepes