Zondag, 28 december 2014

50booksboomerang

Op deze laatste zondag van 2014 heeft Martha (aka DrsPee) de 52ste vraag online gezet in het kader van #50books. Om het in stijl af te ronden heeft ze zelfs twee vragen in deze blogpost verwerkt.  Geen geringe prestatie want ik weet uit ervaring hoe lastig het soms kan zijn om iedere week opnieuw een boekgerelateerde vraag te verzinnen. En dat niet alleen, er moet ook nog een originele blogpost bij geschreven worden. Maar het is haar gelukt en daarvoor niets dan respect!

Weinig respect daarentegen voor mijzelf want ondanks al mijn goede voornemens aan het eind van 2013 toen ik het stokje overdroeg aan Martha heb ik daarna slechts sporadisch een bijdrage geleverd aan #50books. Afkickverschijnselen van een jaar lang zelf vragen verzinnen? Wie zal het zeggen? Het is er in ieder geval niet van gekomen. Toch ging het in de laatste maanden van dit jaar weer kriebelen elke keer wanneer ik de hashtag voorbij zag komen. Zeker toen ik hoorde dat Martha op zoek was naar een blogger die het in 2015 van haar kon overnemen. Zou ik het misschien weer eens een jaartje moeten proberen?

Blijkbaar trekt het vragen stellen me meer aan dan het beantwoorden ervan. In veel gevallen had ik in het jaar dat ik zelf de vragen verzon vaak ook al bedacht wat mijn antwoord ging worden. Meestal had ik dan geen zin meer om dat vervolgens nog eens in een blogpost te zetten. Ik was meer geïnteresseerd in de reacties van mijn bezoekers. Dat is dan ook de voornaamste reden waarom ik de handschoen opneem en in het nieuwe jaar weer iedere zondagmorgen (helaas zonder de #popmeditatie van @stevengort) voor dag en dauw een nieuwe #50books opdracht ga uitwerken. Ik heb er zin in!

Bij deze wil ik Martha heel erg bedanken voor haar goede zorgen om #50books Alive & Kicking te houden. Zonder haar was dit initiatief hoogstwaarschijnlijk een stille dood gestorven. En natuurlijk gaat mijn dank ook uit naar de bloggers die wel de moeite hebben genomen om te doen wat ik verzaakt heb in 2014: reageren. Hopelijk blijven ze dat ook doen in 2015…