Ga naar de inhoud

Zondag, 29 december 2013

50books – overdracht

De laatste zondag van 2013. Geen laatste #50books vraag. Want die heb ik vorige week al gesteld. Spontaan begonnen op 13 januari en zonder onderbrekingen vijftig weken op rij elke week een nieuwe vraag. En geen moment spijt van gehad! Wat een hoop feedback is er op gekomen. Iedere week weer keek ik meer uit naar alle reacties dan naar de vraag die ik zelf nog moest verzinnen. Wat een ongelooflijke diversiteit in hoe er met boeken wordt omgegaan, hoe we boeken aanschaffen of hoe we boeken ervaren. Ik heb er ontzettend veel van geleerd.

Daarom ben ik ook zo blij dat het initiatief niet stopt omdat ik er toevalligerwijze mee stop. Al heel snel was het Martha (@drspee) die aangaf om het stokje over te nemen op haar blog. En ook Hendrik-Jan (@hjwdewit) liet weten graag bij te springen of misschien zelfs wel na Martha het stokje te willen overnemen. Het lijkt er dus op dat we de komende weken/jaren nog gewoon een wekelijkse dosis #50books kunnen verwachten.

Wie er allemaal gaat meedoen, dat weet ik niet. Zelf heb ik gezien dat het afgelopen jaar bloggers zijn aangehaakt en afgehaakt. Wat geen enkel probleem is. Het is wat mij betreft allemaal vrijblijvend en de vragen blijven staan, dus iedereen kan een invulling geven wanneer het hem/haar uitkomt. Natuurlijk heeft Martha ook weer een geheel ander bloggersnetwerk dan ik zelf heb. En een aantal bloggers hebben aangegeven dat ze het na dit jaar voor gezien houden. Ook geen enkel probleem.

Ik denk dat #50books bewezen heeft dat het bestaansrecht heeft, dus ik ben niet bang dat het bij Martha niet zou gaan lukken.

Zelf ga ik in ieder geval ook meedoen. Zoals in mijn blogplannen voor 2014 te lezen valt, heb ik de dinsdag gereserveerd om #50books blogposts te plaatsen. Ik kijk al uit naar zondag 5 januari wanneer Martha met haar eerste vraag komt, en ik hoop dat velen met mij mee blijven of gaan doen!

Bij deze wil ik jullie allemaal nogmaals bedanken voor alle geweldige input het afgelopen jaar, en wens ik Martha heel veel succes met een nieuwe serie #50books vragen in 2014!

~ ~ ~

Klik hier voor vraag 50.
Alle 50 vragen die ik dit jaar gesteld heb zijn hier te vinden.

~ ~ ~

Mijn Moment 2013

Vandaag gaat ie online. Mijn bijdrage aan #mijnmoment. Ik ben trots om er tussen te mogen staan.

11 reacties op “Zondag, 29 december 2013”

 1. Het begin van #50books heb ik gemist en had er geen idee van dat het zo spontaan ontstaan was. Dat maakt het nog leuker.
  Het fijnste vind ik het niet-verplichte karakter bij het meedoen. Hierdoor kan het nooit huidwerk worden en ishet altijd leuk.
  Dank je, Peter voor dit jaar #50books en ik ben benieuwd wat jij antwoordt op de vragen van Martha.

 2. Ik ben benieuwd wat je doet met de vragen van @drspee. Ik kijk mee vanaf de zijlijn en zal zeker inhaken en meehelpen dit mooie initiatief in leven te houden. En vergeet ook niet af en toe een vraag van jezelf te behandelen. Ik heb er ook nog een paar open staan.

 3. De komende tijd ga ik zeker mijn eigen vragen beantwoorden. En die van Martha natuurlijk. In welk tempo is nog even de vraag. Misschien dat ik er af en toe een aantal combineer in 1 blogpost. Of dat ik er een aantal achter elkaar doe. Anders blijf ik ‘op achterstand’.

 4. Ja, het moet gezegd… je hebt dat goed gedaan meer dan goed en ik vind het fijn dat er minstens één iemand is die het van jou overneemt. Ik heb van in het begin aangehaakt, om ergens halfweg het jaar af te haken. Dat lag hoegenaamd niet aan de vragen ofzo aangezien ik zo goed als helemaal gestopt ben met bloggen. Tenminste naar wat zichtbaar is, achter de schermen evenwel 🙂

  1. Dank je, en ik vind het ook mooi dat het stokje overgenomen is.
   Verder vind ik het erg jammer dat je niet vrijuit kunt bloggen. Goed dat je wel door blijft gaan met schrijven. Maar ja, als je daar eenmaal de smaak van te pakken hebt is het moeilijk te stoppen. Dat hoef ik jou niet te vertellen 🙂

 5. Dank je wel voor het starten van het initiatief. Ik ben blij dat ik het over mag nemen en dat het zo blijft voortbestaan.
  Ik ben echt heel benieuwd naar jouw antwoorden :). Ga ze zeker lezen.

Reacties zijn gesloten.