Zondag, 30 juli 2023

Zondagochtend 7 uur. Vandaag reis ik af naar Cluj-Napoca in Roemenië. Mijn vlucht vertrekt vanuit Eindhoven. Een uurtje rijden. Gister dacht ik nog dat ik zo voor lunchtijd moest vertrekken, maar de vlucht is pas om kwart over vier dus ik hoef pas na de lunch in de auto te stappen. Inclusief het uur tijdsverschil met Roemenië zal op z’n laatst half negen ’s avonds in het hotel arriveren. Nu is de vraag of ik deze ochtend door mijn werkmail zal gaan of vanavond in mijn hotelkamer. Tenslotte is het nu nog wel zondag plus vakantie.

Toch maar besloten om deze ochtend alvast wat te werken. Het koste me zo’n twee uur om door alle mail te gaan en mijn agenda voor de komende dagen aan te passen in verband met de activiteiten in Cluj. Al met al geeft het me wel een goed gevoel om beter voorbereid te zijn en dat is ook wat waard.

Ik ben daarna begonnen te lezen in De tandeloze tijd 3 (eerste boek): Het hof van barmhartigheid door A. F. Th. van der Heijden. De komende tijd ben ik van plan om de gehele cyclus vanaf het begin opnieuw te lezen totdat ik bij de delen aankomen die ik wel heb aangeschaft maar nog niet heb gelezen. Voornamelijk omdat ik het idee heb veel te missen als ik nieuwere delen oppak na zo lang niet meer in de cyclus te hebben gelezen.

In Het hof van barmhartigheid is een van de belangrijkste verhaallijnen het mysterie rond de dood van een oude vrouw in een gemeente in de buurt van Nijmegen. Hoofdpersoon Albert Egberts die in Nijmegen studeert is gefascineerd door deze zaak en bezoekt regelmatig de hoorzittingen waar de hoofdverdachte, dochter van de vrouw terecht staat. De zaak is gebaseerd op een waargebeurd geval (eigenlijk twee moordzaken) in Bemmel, en ja, dat is de gemeente waar wij in 2017 zijn gaan wonen. Een nieuwe connectie die ik nu heb met deze Tandeloze Tijd cyclus.